Alle artikelen

PODCAST | LEADERS IN FOOD MET MICHIEL GOEDEGEBUUR

Elke sector heeft te maken met positieve en soms wat minder positieve aspecten. Als ik iemand voor het eerst ontmoet en in een paar minuten probeer toe te lichten wat wij doen heb ik echter het gevoel dat – met de beeldvorming van onze sector – ik vaak vanuit een 3-0 achterstand mijn verhaal verdedigend moet beginnen.

Door in te gaan op de uitnodiging voor de podcast Leaders in Food hoop ik met wat meer diepgang een genuanceerder beeld te geven. Als ik voor ons eigen bedrijf mag spreken ben ik bijvoorbeeld hartstikke trots op de prachtige groep mensen met wie ik elke dag mag werken; met een diversiteit die je bij veel Nederlandse bedrijven niet terug zult zien. Echte vakmensen die op zijn Rotterdams vol passie en gelukkig ook met heel veel plezier voor en met elkaar werken. Een voorbeeld van een positief aspect wat ik er graag even uitlicht.

Meer hiervan vind je terug in de podcast, met uiteraard ook voldoende aandacht voor de uitdagingen op ons pad of kijk en luister de podcast via YouTube waar je de ondertiteling in jouw gewenste taal kunt kiezen.


Joan Zijerveld | Podcastmaker en freelance journalist Podcastmaker en freelance journalist:

β€œIn de derde aflevering van Leaders in food spreek ik Michiel Goedegebuur, van het familiebedrijf GOEDEGEBUUR Vlees Rotterdam B.V. Dit vleesverwerkingsbedrijf bestaat meer dan 100 jaar en verwerkt de achtervoeten van zogenoemde dubbeldoel koeien tot onder andere entrecote en ossenhaas. Doordat deze koeien in eerste instantie vooral voor de zuivel worden gehouden, is de CO2-uitstoot van het stukje vlees significant lager dan bij vleeskoeien, legt Michiel uit.

Verder spreekt Michiel over de ambitie om elke dag een top product te leveren aan de kritische Europese consument en hoe het bedrijf tegelijkertijd wil verduurzamen. Hoe gaat Goedegebuur om met de opkomst van plantaardige alternatieven? Zijn die een bedreiging of een kans voor het bedrijf?"

Je kunt de podcast terugvinden via YouTube, Spotify of Leaders in Food.