Years of good care

Makes beef better

Beter voor de smaak

Goedegebuur verwerkt uitsluitend vlees van Europese dubbeldoelkoeien. Anders dan runderen die puur voor het vlees gehouden worden, genieten deze koeien een langer, beter leven. Ze krijgen veel liefde en aandacht van hun boeren en komen ook vaker buiten de in wei. En dat proef je terug in een veel lekkerder, karaktervol stuk vlees.

Beter voor de natuur

Vergeleken met runderen die puur voor het vlees gehouden worden, zijn dubbeldoelkoeien veel minder belastend voor het milieu. Want pas nadat ze ons een leven lang hebben voorzien van prachtige zuivelproducten, leveren ze uiteindelijk ook heerlijk kwaliteitsvlees. Door deze dubbele inzetbaarheid hebben dubbeldoelkoeien een CO2-footprint die minstens 60% lager ligt.

Het betere rundvlees vind je bij Goedegebuur. Europees vlees van de hoogste kwaliteit met een significant lagere CO2-footprint.

Dubbeldoelkoeien zijn van een andere klasse

1

Beter voer

Elke dag weer leveren koeien de basis voor de lekkerste en meest uiteenlopende zuivelproducten. Om die prestatie te kunnen leveren, krijgen ze het beste, meest voedingsrijke voer dat er beschikbaar is.

2

Meer aandacht

Een gezonde koe is een kostbaar bezit. Een boer zal daarom goed voor haar zorgen en erop letten dat het haar aan niets ontbreekt. Zolang de koe tevreden is, is de boer tevreden.

3

Meer tijd

Dubbeldoelkoeien genieten een langer en beter leven dan dieren die puur voor het vlees gehouden worden. Varkens en kippen, bijvoorbeeld, worden niet ouder dan één tot acht maanden, vleesrunderen halen vaak maar twee jaar. Een dubbeldoelkoe leeft gemiddeld zes jaar en in die tijd komt ze ook nog veel vaker buiten. Dat goede leven proef je terug in een karaktervol stuk vlees.

Verantwoorde keuze

Dubbeldoelrundvlees wint het van vlees van runderen die puur voor de consumptie worden gehouden. Is het niet op smaak of kwaliteit, dan wel door het duurzame idee erachter. Onze koeien worden niet afgeschreven als ze geen melk meer geven, maar leveren de basis voor een duurzaam en kwalitatief hoogstaand vleesproduct.

Verantwoorde keuze
'Liefde en passie voor het product' Didier Reigner SOC.  ETS. REIGNER

'Liefde en passie voor het product'

Didier Reigner
SOC. ETS. REIGNER

“Goedegebuur levert ons bedrijf al decennialang kwaliteitsvlees. We zien gewoon aan de selectie en de verzorging van het vlees dat er bij Goedegebuur gewerkt wordt met veel liefde en passie voor het product. Ik ben er trots op om dit vlees hier te mogen verkopen.”

‘Al 30 jaar samenwerking' José Antonio Goya Owner Goya

‘Al 30 jaar samenwerking'

José Antonio Goya
Owner Goya

“Let’s GO! Het begon allemaal met een GO! en sindsdien is het al dertig jaar Goedegebuur, GOya en goede samenwerking.”

‘Een gegarandeerd succes’ José María Belando Owner Restaurantes El Patio

‘Een gegarandeerd succes’

José María Belando
Owner Restaurantes El Patio

“We werken nu al meer dan twintig jaar met Goedegebuur samen, en elke keer als we hun producten ontvangen is het weer een gegarandeerd succes.”

Goedegebuur biedt je een betere keuze

Dubbeldoel koe vs runderen die puur voor het vlees gehouden worden

Elke week verwerken we 800.000 kg vlees van europese dubbeldoelkoeien
dubbeldoel koe vlees stoot per kilo 39 KG minder aan CO2 -emissies uit
Als gevolg hiervan is onze CO2 -emissie per week 31.200.000 KG lager

Minimaal 60% minder CO2-uitstoot is mooi, maar de beste keuze voor het milieu is natuurlijk minder of anders vlees eten. Bij Goedegebuur denken we ook daarover na. Je leest onze ambitie hier.

Bekijk ons aanbod